Restaurant Elckerlijc

Peter De Clercq

Peter De Clercq is een van de weinige chefs die het grillen werkelijk onder de knie hebben. Het werd de specialiteit van zijn restaurant Elckerlijc in Maldegem. Met sprekend gemak temt hij de vlammen tot een rode kolengloed en slaagt hij er steeds weer in perfect gegrild vlees en vis te serveren. En dat bovendien nog eens op een buitengewoon creatieve manier. Zijn geheim: kennis van zaken en goede producten.

No nosense keuken

De 'no nosense' keuken van Peter De Clerq heeft duidelijk zijn fans. Van heinde en verre komt de trouwe cliënteel naar restaurant Elckerlijc. De temperatuur voor het houtvuur loopt op tot boven tot 100°C, maar dat kan de chef niet uit zijn concentratie brengen. Met deskundige hand worden de verse producten gegrild. In de keuken staan vaardige handen in voor de bereiding van begeleidende salades en het bakken van verse frieten. Het enthousiasme van het team slaat wel eens op de zaal over.

Meer info over Peter en Elckerlijc: www.peterdeclercq.be